Hozzávalók:
- 1 jó húsos csirkefarhát, mellhús, vagy csirkeszárny
- 1 csokor petrezselyem
- 1 karalábé
- só, bors, vegeta
- pár szem burgonya
- sárgarépa és zöldség
- egy egész hagyma
-- zeller
- pár szem karfiol
Elkészítés :
1. A csirkefarhátat feltesszük főni egy nagy vízzel teli lábosba. A habot ki leszedi, ki nem, én speciel le szoktam.
2. Ha felhabzott, beleteszem az egész hagymát és a zöldségeket, ízesítem sóval, borssal, petrezselyemmel, leveskockával vagy vegetával! Gyakran utánakóstolok!
3. Ha minden zöldség megpuhult és a hús is kezd leválni a csontról, a leves elkészült!
4. Főzhetünk hozzá levestésztát, vagy készíthetünk daragaluskát tojásból és búzadarából.