Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- csipet só
- 25 dkg túró
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg margarin
- 1 üveg rumba áztatott meggy Elkészítés :
1. A túrót villával összetörjük, a lisztet összekeverjük a sütőporral.
2. A vajat felhabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a két egész tojást és a csipet sót. Tovább keverjük, közben pedig kanalanként adjuk hozzá a túrót és a lisztet.
3. A rumba áztatott meggyet lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a masszához.
4. 180 °C-on légkeveréses sütőben kb. fél órát sütöm, közben tűpróbával ellenőrzöm.
5. Ha kihűlt, porcukrot szitálok rá.