Linda konyhája

Hortobágyi húsos palacsinta Linda módra

2015. december 14. 00:00 - Dalida blogja

Hozzávalók :

 

  • 1 kg darált sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika
  • paradicsom
  • 1 pohár tejföl
  • 2 kanál finomliszt
  • étkezési zsír

Elkészítés: 

  1. A sós palacsintatésztát kikeverjük, állni hagyjuk.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk és megdinszteljük 1 ek. étkezési zsíron
  3. A megpirított hagymára rátesszük a darált húst, a fűszereket, paradicsomot, és pörköltet készítünk belőle.
  4. Kisütjük a palacsintákat.
  5. Az elkészült pörköltet beletöltjük a palacsintákba, batyukat készítünk belőle, majd egy tűzálló tálba tesszük őket egymás mellé.
  6. A pörkölt levéhez hozzákeverjük a liszttel behabart tejfölt, majd miután besűrítette, levesszük a tűzről és ráöntjük a palacsintákra.
  7. A tetejére sajtot reszelünk, majd kb. 10 percre sütőbe tesszük. Ezután tálalásig a meleg sütőben hagyjuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lindakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr558170538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása