Hozzávalók :
- 1 kg darált sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika
- paradicsom
- 1 pohár tejföl
- 2 kanál finomliszt
- étkezési zsír
Elkészítés:
- A sós palacsintatésztát kikeverjük, állni hagyjuk.
- A vöröshagymát apróra vágjuk és megdinszteljük 1 ek. étkezési zsíron
- A megpirított hagymára rátesszük a darált húst, a fűszereket, paradicsomot, és pörköltet készítünk belőle.
- Kisütjük a palacsintákat.
- Az elkészült pörköltet beletöltjük a palacsintákba, batyukat készítünk belőle, majd egy tűzálló tálba tesszük őket egymás mellé.
- A pörkölt levéhez hozzákeverjük a liszttel behabart tejfölt, majd miután besűrítette, levesszük a tűzről és ráöntjük a palacsintákra.
- A tetejére sajtot reszelünk, majd kb. 10 percre sütőbe tesszük. Ezután tálalásig a meleg sütőben hagyjuk.