Linda konyhája

Borsóleves csirkeaprólékkal

2015. december 13. 23:27 - Dalida blogja

Hozzávalók :

  • 0.5 kg zöldborsó
  • 5-6 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek étkezési zsír
  • 2 csapott ek finomliszt
  • vegeta, só, bors
  • 1 csipet cukor

Elkészítés :

  1. Az aprólékot tisztítás, mosás után egy kisebb edényben feltesszük főni. Ha felforrt, leszedjük a habot, és kis lángon főzzük tovább.
  2. Közben az olajba beletesszük a borsót, a karikára vágott répákat és jól felforrósítjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, vegetával és egy csipetnyi cukorral.
  3. Felengedjük kb. 1-2 dl vízzel, és kis lángon majdnem puhára pároljuk a zöldségeket.
  4. Ha a hús megfőtt, a levét hozzáadjuk a majdnem teljesen megpuhult zöldségekhez és hagyjuk, hogy jól összefőljenek. Szükség szerint még ízesítjük.
  5. 2 kanálnyi lisztből zsírral rántást készítünk és hozzáadjuk a levesünkhöz.
  6. Mikor már majdnem kész, csipetkét szaggatunk hozzá, a végén apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lindakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr458170498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása