Hozzávalók :
- 0.5 kg zöldborsó
- 5-6 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek étkezési zsír
- 2 csapott ek finomliszt
- vegeta, só, bors
- 1 csipet cukor
Elkészítés :
- Az aprólékot tisztítás, mosás után egy kisebb edényben feltesszük főni. Ha felforrt, leszedjük a habot, és kis lángon főzzük tovább.
- Közben az olajba beletesszük a borsót, a karikára vágott répákat és jól felforrósítjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, vegetával és egy csipetnyi cukorral.
- Felengedjük kb. 1-2 dl vízzel, és kis lángon majdnem puhára pároljuk a zöldségeket.
- Ha a hús megfőtt, a levét hozzáadjuk a majdnem teljesen megpuhult zöldségekhez és hagyjuk, hogy jól összefőljenek. Szükség szerint még ízesítjük.
- 2 kanálnyi lisztből zsírral rántást készítünk és hozzáadjuk a levesünkhöz.
- Mikor már majdnem kész, csipetkét szaggatunk hozzá, a végén apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.